Levchenko waarschuwt en tipt Ajax: 'Daarom jammer dat Neres geblesseerd is'

Levchenko waarschuwt en tipt Ajax: 'Daarom jammer dat Neres geblesseerd is'

21-08-2018 07:22
50

Evgeniy Levchenko waarschuwt Ajax voor Viktor Tsygankov. De twintigjarige buitenspeler is in zijn ogen de sterspeler van Dinamo Kiev.

"Viktor Tsygankov, 20 jaar oud, is een rechtsbuiten en in mijn ogen een van de beste spelers van de Oekraïense competitie", vertelt Levchenko aan De Telegraaf. "Hij is wat wisselvallig, maar je merkt aan alles dat hij stappen maakt. Zijn doel is een mooie transfer naar het buitenland, achter Andriy Yarmolenko aan, die van Dinamo Kiev naar Borussia Dortmund ging en nu is verhuurd aan West Ham United."

"Tsygankov is technisch, snel en niet bang om acties te maken. Tegen FC Olexandria scoorde hij afgelopen weekeinde als invaller de winnende treffer. De andere speler om in de gaten te houden is Benjamin Verbic, een 24-jarige buitenspeler en een heel intelligente jongen. De Sloveense international heeft een goede individuele actie en een neusje voor de goal."

De rechtsachterpositie is volgens Levchenko de zwakke plek van Dinamo. "Rechtervleugelverdediger Tomasz Kedziora is de zwakste van de vier verdedigers, niet sterk, dus die moet Ajax voortdurend opzoeken. Wat dat betreft is het voor Ajax jammer dat David Neres tegen VVV-Venlo geblesseerd is geraakt. Kedziora is op snelheid te pakken en weet zich moeilijk raad met één-tweetjes. Aan die kant liggen echt grote kansen voor Ajax."