'Ajax heeft goede aankopen gedaan, ik geef ze 70 procent kans tegen Dinamo Kiev'

'Ajax heeft goede aankopen gedaan, ik geef ze 70 procent kans tegen Dinamo Kiev'

Gepubliceerd: dinsdag 21 augustus 2018 om 13:54di 21-08-2018 om 13:54

In 2010 wist Ajax zich via de play-offs ten koste van Dinamo Kiev te kwalificeren voor de Champions League. Nu moet dat tegen diezelfde ploeg opnieuw lukken. Martin Jol was acht jaar geleden trainer van de Amsterdammers.

De trainer kan zich die wedstrijd, die Ajax met 2-1 won door goals van Luis Suárez en Mounir El Hamdaoui, nog goed herinneren. "In de Arena hing een gigantische sfeer. Al die vlaggetjes. Je moest er niet aan denken dat het toen niet zou lukken, maar het lukte wel", vertelt Jol aan het Algemeen Dagblad. "Kiev maakte vlak voor tijd de aansluitingstreffer, waardoor het nog even heel spannend werd. Maar wát een ontlading. Natuurlijk, het was geen prijs, maar het was feest op de tribune."

Ook na de wedstrijd was het een gekkenhuis in Amsterdam. "Na afloop kwam teammanager David Endt de kleedkamer binnen. Hij zei: Jongens, er staan allemaal supporters buiten. Of we even mee wilden komen. Stonden daar duizenden fans op dat parkeerdek ons toe te juichen. Ja, dat was leuk, heel leuk."

Hoe Jol de kansen van Ajax nu inschat? "Ik weet niet of Kiev net zo sterk is als destijds, maar het is wel een club die zich normaal gesproken kwalificeert voor de Champions League. Toch geef ik Ajax nu meer kans. De club heeft goede aankopen gedaan. Ik zeg 70 procent tegen 30 dat ze doorkomen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws