Oekraïense verbazing over Ajax: 'Scheelt nogal of Huntelaar en De Jong meedoen'

Oekraïense verbazing over Ajax: 'Scheelt nogal of Huntelaar en De Jong meedoen'

21-08-2018 16:31
116

Voetballiefhebbers in Oekraïne weten niet wat ze van Ajax moeten verwachten in de dubbele confrontatie met Dynamo Kiev, vertelt Evgeniy Levchenko. De Amsterdammers gingen in de Champions League overtuigend voorbij Sturm Graz en Standard Luik, maar hadden in de Eredivisie grote moeite met Heracles Almelo en VVV-Venlo.

Levchenko heeft aan sportjournalisten in zijn thuisland het een en ander moeten uitleggen over Ajax, vertelt hij aan De Telegraaf. "Ze hebben Ajax tegen Heracles Almelo én thuis tegen Standard Luik gezien en begrijpen niet dat het verschil zó groot kan zijn", aldus de oud-middenvelder van onder meer Vitesse, FC Groningen en Willem II. De journalisten in Oekraïne zijn echt in verwarring."

Volgens Levchenko heeft het verschil in niveau te maken met de gewijzigde opstelling voor het thuisduel met Heracles: trainer Erik ten Hag besloot om enkele bepalende spelers rust te geven, met de returnwedstrijd tegen Standard Luik op komst. "Ik heb ze uitgelegd dat het nogal wat scheelt of Frenkie de Jong en Klaas-Jan Huntelaar meedoen of niet", vertelt Levchenko.

Ajax begint woensdag om 21.00 uur aan het Champions League-tweeluik met Dynamo Kiev. De return in Oekraïne is op dinsdag 28 augustus.

Lees ook: Levchenko waarschuwt en tipt Ajax: 'Daarom jammer dat Neres geblesseerd is'

No Poll