'Zat een gat in mijn broek, maar andere vragen had geen zin: was geen geld voor'

'Zat een gat in mijn broek, maar andere vragen had geen zin: was geen geld voor'

Gepubliceerd: woensdag 22 augustus 2018 om 07:35wo 22-08-2018 om 07:35

Warner Hahn heeft bij sc Heerenveen met Jan Olde Riekerink een trainer die hij nog kent van zijn tijd bij Ajax. Olde Riekerink gaf de goalie in de jeugd van Ajax geen nieuw contract.

Dat was volgens Hahn niet omdat Olde Riekerink hem te lief vond. "Niet zozeer te lief, maar ik had er weleens dagen tussen zitten waarop ik dacht: Ik ga vandaag even lekker balletjes pakken. Hij wilde juist dat ik élke dag beter werd", vertelt Hahn in gesprek met Voetbal International. "Dus ik heb in die tijd vaak bij hem op kantoor gezeten, dan kreeg ik weer op mijn flikker en ging het er hard aan toe."

Volgens Hahn drong pas tot hem door wat er in het profvoetbal wordt gevraagd toen hij bij Ajax werd weggestuurd en naar FC Dordrecht ging. "Daar is de knop omgegaan. Bij Ajax heb ik op alles getraind, bij Dordrecht heb ik alles geleerd. Er was niks, we hadden alleen elkaar. Er zat een gat in mijn broek, maar het had geen zin om de materiaalman om een andere te vragen. Daar was toch geen geld voor", vertelt Hahn.

"Als ik bij Ajax iets beter mijn best had gedaan, was ik waarschijnlijk nooit bij Dordrecht gekomen. En als dat niet was gebeurd, was ik nu zeker geen keeper van SC Heerenveen geweest", aldus de Heerenveen-goalie.

Poll

Gaat Hahn komend seizoen zijn oude niveau weer halen?

(1439 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws