Blind steunt 'timide' Ajax-aankoop: 'Als je het vergelijkt met zijn trainingen'

Blind steunt 'timide' Ajax-aankoop: 'Als je het vergelijkt met zijn trainingen'

22-08-2018 16:55
58

Daley Blind hoopt dat Zakaria Labyad zich de komende periode ook in wedstrijden kan onderscheiden bij Ajax. In de gewonnen competitiewedstrijd tegen VVV-Venlo (0-1) speelde de zomeraankoop nog ongelukkig.

Labyad deed in Venlo zeventig minuten mee als vervanger van de geblesseerde David Neres. "David heeft veel dreiging in zijn spel en op de linkerflank heeft hij een goede connectie met Tadic", analyseert Blind in gesprek met Voetbal International. "Zakaria is nog wat timide, als je het vergelijkt met wat hij tijdens trainingen laat zien. Daar zie je hoeveel dreiging hij heeft en hoe goed zijn traptechniek is. Met iets meer vertrouwen gaat hij dat zeker ook in wedstrijden laten zien."

Blind vindt dat Ajax het zichzelf onnodig lastig heeft gemaakt tegen VVV. "We hadden VVV met een snelle goal bij de strot kunnen pakken. Net als eerder in de week tegen Standard Luik hebben we amper kansen weggegeven en zelf het nodige gecreëerd. We zullen niet elke wedstrijd negen keer tussen de palen kunnen schieten, zoals in Venlo. Dus moeten we onze kansen beter gaan benutten. Anders snij je jezelf in de vingers", besluit de teruggekeerde Ajacied.

Ajax trapt woensdagavond om 21.00 uur af tegen Dinamo Kiev in de play-offs van de Champions League.