Drama voor Thomas: PSV-aankoop scheurt kruisband en ligt er 'heel lang' uit

Drama voor Thomas: PSV-aankoop scheurt kruisband en ligt er 'heel lang' uit

22-08-2018 16:59
137

Triest nieuws uit Eindhoven: Ryan Thomas is maanden uit de roulatie. De kersverse aankoop heeft op de training een zware knieblessure opgelopen.

Dat bevestigt PSV. Het zou gaan om een gescheurde kruisband, al rept de Eindhovense club daar niet over. Voor een gescheurde kruisband staat een herstelperiode van zes tot negen maanden. Thomas had net zijn droomtransfer naar PSV te pakken. Twee weken geleden kwam de 23-jarige middenvelder voor enkele miljoenen over van PEC Zwolle.

"Het leek een onschuldig iets, maar ik lig er heel lang uit", reageert Thomas op de PSV-website. "Tijdens de keuring die je moet ondergaan voor een transfer ben ik helemaal doorgelicht, alles zag er goed uit. Bij het blocken van een bal op de training, heb ik deze blessure opgelopen. In eerste instantie leek het niet ernstig, maar we hebben voor de zekerheid een scan laten maken. En die zag er niet goed uit."

Thomas maakte deze week geen deel uit van de PSV-selectie voor de eerste Champions League-ontmoeting met BATE Borisov. De Nieuw-Zeelander richt zich nu op zijn herstel. "Het is niet leuk, maar ook dit hoort bij het leven van een topsporter. We gaan in de komende dagen bekijken wat het beste plan is en dan ga ik aan de slag."