Primera Division-spelers weigeren in de VS te spelen en dreigen met staking

Primera Division-spelers weigeren in de VS te spelen en dreigen met staking

22-08-2018 22:26
56

De Spaanse voetbalbond heeft zich niet populair gemaakt onder de spelers van de Primera Division. De bond wil dit seizoen al competitiewedstrijden af laten werken in de Verenigde Staten, maar de spelers zijn absoluut niet van plan om hieraan mee te werken.

David Aganzo, voorzitter van het spelerscollectief AFE, sluit zelfs niet uit dat de spelers gaan staken wanneer de bond zijn plannen erdoorheen drukt. "We zijn bereid om tot het uiterste te gaan", wordt hij geciteerd door AS. Aganzo heeft overleg gevoerd met gezichtsbepalende spelers van de diverse Primera Division-clubs, waaronder Sergio Ramos (Real Madrid), Sergio Busquets (FC Barcelona) en Koke (Atlético Madrid). "De spelers waren woedend. Ze waren unaniem tegen deze plannen, niet één speler uitgezonderd."

De woordvoerder van de La Liga-spelers gaat in september om de tafel met Javier Tébas, voorzitter van de Spaanse bond. "Ik heb al een paar keer met hem gesproken en we verschillen op meerdere punten van mening. Ik wil hem in laten zien waar voetbal écht voor staat", kondigt Aganzo aan. "Voetbal gaat niet alleen maar over geld en de bond kan dit soort beslissingen niet over de rug van de spelers nemen."

Lees ook: Liga-spelers fileren plannen van Spaanse bond: 'Geen oog voor ons en fans'