Update: 'Amrabat en Club Brugge zijn eruit; Feyenoord krijgt maximaal 2,5 miljoen'

Update: 'Amrabat en Club Brugge zijn eruit; Feyenoord krijgt maximaal 2,5 miljoen'

24-08-2018 09:53
116

Club Brugge wordt hoogstwaarschijnlijk de nieuwe club van Sofyan Amrabat. De middenvelder van Feyenoord reist donderdagochtend af naar België om de puntjes op de i te zetten.

Dat meldt Voetbal International. Amrabat zal donderdag nog medisch gekeurd worden, waarna hij voor vier jaar tekent. Feyenoord incasseert ongeveer 2,5 miljoen euro. Daardoor maakt technisch directeur Martin van Geel in een jaar tijd anderhalf miljoen euro verlies op de Marokkaan. Vorig jaar zomer werd Amrabat met grote verwachtingen binnengehaald voor vier miljoen euro. Hij kwam over van FC Utrecht en tekende voor vier jaar.

En dus komt er een einde aan een mislukt avontuur in Rotterdam-Zuid. Het lukte Amrabat niet om zich in de basis te spelen. Toen Jordy Clasie werd gehaald na het vertrek van Karim El Ahmadi, wist hij hoe laat het was. Afgelopen zondag communiceerde hoofdtrainer Giovanni van Bronckhorst dat Amrabat een transferverzoek had ingediend. Daardoor zat hij niet bij de selectie voor de duels met AS Trencin en Excelsior.

Club Brugge troeft Sporting Portugal en diverse Duitse clubs af. Amrabat wilde graag dicht bij huis voetballen en vond een stap naar Portugal daarom niet logisch.

Update 19.29: De transfer van Sofyan Amrabat naar Club Brugge is een kwestie van tijd. De middenvelder van Feyenoord is medisch gekeurd in België en dat leverde geen onverwachte problemen op, meldt Het Laatste Nieuws. Als vrijdag het laatste papierwerk in orde is gebracht, mag Amrabat zich officieel speler van Club Brugge noemen.

Update 24.08 09.52: De transfer van Amrabat naar Club Brugge is helemaal rond. Het Algemeen Dagblad meldt dat de deal definitief is en dat Feyenoord maximaal 2,5 miljoen euro ontvangt. Wat rest is de bevestiging van de clubs. Amrabat hoopt zondag tegen Anderlecht al bij de selectie te zitten.