Feyenoord-beul Trencín wankelt in Europa League ondanks doelpunt Sleegers

23-08-2018 20:38
43

Feyenoord-beul AS Trencín heeft op weg naar de groepsfase van de Europa League een gelijkspel uit het vuur gesleept tegen AEK Larnaca. In Slowakije werd het 1-1.

Trencín schakelde in de derde voorronde Feyenoord uit door een 4-0 thuiszege en 1-1 gelijkspel in De Kuip. In tegenstelling tot de Rotterdammers had AEK Larnaca in Zilina wél een antwoord op het spel van de thuisploeg. Na 55 minuten nam Trencín weliswaar de leiding door een doelpunt van Joey Sleegers, maar vijf minuten later stond het weer gelijk door Larnaca-speler Acoran Barrera.

In de slotfase wankelde Trencín en had het geluk dat de bezoekers uit Cyprus niet nóg een keer scoorden. Door het gelijkspel moet de ploeg van trainer Ricardo Moniz volgende week vol aan de bak in de return tegen Larnaca. Aschraf El Mahdioui had een basisplaats en Desley Ubbink viel in.

Zenit Sint-Petersburg had donderdag weer een lastige avond in Europa. Vlak voor rust maakte Eirik Hestad de 0-1 voor Molde FK. In de tweede helft zette Zenit alsnog orde op zaken. Artem Dzyuba, Anton Zabolotny en Miha Mevlja bepaalden in de laatste twintig minuten de eindstand op 3-1.