Update: Van Overeem krijgt toch strafvermindering na beroepszaak in Zeist

Update: Van Overeem krijgt toch strafvermindering na beroepszaak in Zeist

24-08-2018 10:08
114

De aanklager betaald voetbal van de KNVB heeft de strafeis tegen Joris van Overeem verhoogd naar drie wedstrijden onvoorwaardelijk. Dat meldt het Algemeen Dagblad, dat bij de zitting aanwezig was.

Van Overeem kreeg zondag tijdens FC Utrecht - PEC Zwolle op advies van de VAR een rode kaart van scheidsrechter Martin van den Kerkhof, nadat zijn voet op de enkel van Clint Leemans belandde. Hij ging niet akkoord met drie wedstrijden schorsing, waarvan één voorwaardelijk, en stapte naar de tuchtcommissie in Zeist.

Dat dreigt echter helemaal verkeerd uit te pakken. De aanklager heeft de strafeis verhoogd naar drie wedstrijden onvoorwaardelijk. Hij ziet niet in waarom FC Utrecht niet akkoord is gegaan. Van Overeem ontkent elke vorm van opzet. In zijn verklaring neemt 'slachtoffer' Leemans het bovendien op voor de Utrecht-middenvelder.

Vrijdagochtend volgt de uitspraak. FC Utrecht speelt de komende drie wedstrijden tegen VVV-Venlo (thuis), Fortuna Sittard (uit) en FC Emmen (thuis).

Update 10.08: De aanklager betaald voetbal heeft Joris van Overeem voor twee wedstrijden geschorst, waarvan één voorwaardelijk. De beroepszaak in Zeist heeft dus effect gehad voor de middenvelder van FC Utrecht, die eerst twee duels moest missen. Van Overeem mist alleen VVV-thuis.