'Misschien kan De Jong in zijn laatste contractjaar nog iets betekenen voor Ajax'

'Misschien kan De Jong in zijn laatste contractjaar nog iets betekenen voor Ajax'

23-08-2018 23:47
42

Siem de Jong maakt het seizoen af in Australië, waar hij donderdag zijn handtekening zette onder een contract bij Sydney FC. Leo Driessen vindt het Ajax-vertrek van de 'voorbeeldige prof' jammer.

"Het is wel een triest verhaal", zegt Driessen bij FOX Sports. "Hij is een voorbeeldige prof. Hij heeft ongelooflijk hard gewerkt om in het eerste van Ajax te komen. Toen De Jong een vaste waarde werd, werd Ajax vier keer kampioen. Door blessureleed is het helaas misgegaan en minder geworden."

De commentator vindt het opvallend dat De Jong niet werd genoemd toen Ajax met een spitsenprobleem kampte. "Zijn naam is niet eens gevallen. In zijn hoogtijdagen speelde hij wel in de spits. Ik hoop dat hij het in Australië op kan pakken. Ajax denk ik ook. Misschien kan De Jong in zijn laatste contractjaar nog iets betekenen."

De Jong werd vorig seizoen onder Marcel Keizer teruggehaald naar Ajax, maar zijn tweede Amsterdamse periode werd een grote teleurstelling. Hij verliet Ajax in 2014 als aanvoerder en maakte de transfer naar Newcastle United.