Update: Ontevreden Van Weert en Drost buiten selectie, geen 'strafmaatregel'

Update: Ontevreden Van Weert en Drost buiten selectie, geen 'strafmaatregel'

24-08-2018 17:26
179

FC Groningen wacht een drukke slotweek van de transferperiode. Jesper Drost én Tom van Weert azen op een vertrek uit het hoge Noorden.

Drost is ontevreden over zijn rol bij Groningen en wil definitief weg. De middenvelder kreeg deze week van trainer Danny Buijs te horen dat hij niet in de basis staat tegen De Graafschap. "Ik word er na twee wedstrijden al uitgeflikkerd", foetert Drost tegenover FOX Sports.

Drost stond tegen Vitesse (5-1) en Willem II (0-1) aan de aftrap, maar Groningen verloor beide duels. Buijs haalt daardoor de bezem door de basiself. Ook Van Weert is het slachtoffer. Buijs passeert hem ten faveure van de weer fitte Mateo Cassierra.

Van Weert is daar dusdanig boos over, dat hij overweegt de club te verlaten. "Ik heb me al twee keer teruggevochten in dit elftal. Ik heb geen zin om dat nog een keer te moeten doen", laat hij weten.

Waar de toekomst van Drost en Van Weert ligt, is op dit moment nog niet duidelijk. Het tweetal heeft nog een week om een nieuwe club te vinden. Drost en Van Weert staan tot medio 2019 onder contract in Groningen.

Update 17.26: Van Weert en Drost zullen zaterdagavond niet tot de FC Groningen-selectie behoren tijdens het uitduel met De Graafschap, meldt het Algemeen Dagblad. Het gaat volgens de krant echter niet om een 'strafmaatregel'. Of de twee na het weekend in genade worden aangenomen, is nog niet bekend.