De Jong krijgt doodschop van Van Ooijen: Mag je gerust een blunder noemen

De Jong krijgt doodschop van Van Ooijen: "Mag je gerust een blunder noemen"

24-08-2018 13:24
89

De VAR heeft geblunderd bij de harde tackle van Peter van Ooijen op Frenkie de Jong. Dat concludeert Dick van Egmond, coördinator scheidsrechterszaken bij de KNVB.

Van Ooijen gaf in de tweede helft van VVV-Venlo - Ajax (0-1) een doodschop aan De Jong, maar Kevin Blom floot niet en ook de VAR hield zich stil. "Dat mag je gerust een blunder noemen. Van Ooijen had daar een rode kaart moeten hebben", reageert Van Egmond tegenover het Algemeen Dagblad.

"De ingrepen bij de doelpunten waren wel goed", stelt de scheidsrechtersbaas. "De treffer van Martin Samuelsen werd terecht afgekeurd, hij trekt Nicolás Tagliafico van Ajax aan het shirt tijdens een duel om de bal. En Klaas-Jan Huntelaar werd in de rug gelopen, de strafschop was terecht."

Van Egmond waakt ervoor dat scheidsrechter hun oordeel uitstellen door de VAR. "Dat is zaterdag in Venlo niet het geval geweest. Maar het is wel iets waar we scherp op zijn in Zeist. Als een scheidsrechter 'gaat leunen', dan heeft hij een probleem. Een arbiter moet fluiten alsof er helemaal geen VAR aanwezig is."

Lees ook: Charge op De Jong levert geen schorsing op: 'Beoordeeld door de VAR'