Charge op De Jong levert geen schorsing op: 'Beoordeeld door de VAR'

Charge op De Jong levert geen schorsing op: 'Beoordeeld door de VAR'

Gepubliceerd: maandag 20 augustus 2018 om 18:28ma 20-08-2018 om 18:28

Peter van Ooijen zal niet geschorst worden voor zijn harde overtreding op Frenkie de Jong tijdens de wedstrijd tussen VVV-Venlo en Ajax. Volgens een woordvoerder van de KNVB heeft zowel arbiter Kevin Blom als videoscheidsrechter Jochem Kamphuis het incident waargenomen.

Hierdoor kan de zaak niet voorgelegd worden aan de aanklager betaald voetbal. "De VAR heeft de situatie beoordeeld, maar was niet overtuigd van een rode kaart en greep daarom niet in", laat men vanuit Zeist weten aan Ajax Life.

De manier waarop Van Ooijen zijn noppen in de enkel van De Jong plantte, zorgde zaterdagavond voor veel opschudding bij voetballiefhebbers. De KNVB heeft hier begrip voor. "De speler van VVV-Venlo had inderdaad een rode kaart moeten krijgen voor ernstig gemeen spel."

FC Utrecht-middenvelder Joris van Overeem kreeg een dag later tegen PEC Zwolle, na een vergelijkbare overtreding, wél een rode kaart van de VAR. Tijdens de eerste speelronde was Excelsior-spelmaker Luigi Bruins de klos. "Wij begrijpen dat er wordt gewezen op een vergelijkbare overtreding in een andere wedstrijd waar de rode kaart na een VAR-ingreep wel wordt gegeven. De conclusie hoort te zijn dat daar wel de juiste beslissing is genomen", stelt de woordvoerder.

Poll

De VAR: een succes of een flop?

(4884 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws