Lucius na twee maanden alweer terug bij PSV: Nu is alles weer goed gelukkig

Lucius na twee maanden alweer terug bij PSV: "Nu is alles weer goed gelukkig"

24-08-2018 17:49
20

Theo Lucius keert terug bij de jeugdopleiding van PSV, meldt het Eindhovens Dagblad vrijdagmiddag. De oud-middenvelder van de Eindhovenaren kreeg begin juni nog te horen dat hij mocht uitzien naar een andere werkgever.

Die werkgever werd FC Eindhoven. Lucius blijft aan de Aalsterweg werken, maar zal dit combineren met het assistent-trainerschap van PSV O16, waar zijn oud-ploeggenoot Adil Ramzi hoofdtrainer is. Een andere oude PSV-bekende, Ernest Faber, heeft de rentree van Lucius mogelijk gemaakt. De oud-trainer van FC Groningen volgde deze zomer Pascal Jansen op als hoofd jeugdopleidingen. "Ik heb een tijdje geleden al aan Ernest gevraagd waar ik het beste stage zou kunnen lopen", reageert Lucius tegenover het ED.

Lucius is zijn oud-teamgenoot meer dan dankbaar. "Hij is iemand die hier alles heeft meegemaakt en alleen maar topkwaliteit nastreeft. Daarbij had hij altijd al oog voor jeugdspelers en tegelijkertijd is Ernest iemand die de PSV-cultuur als geen ander begrijpt." Zijn verhouding met Jansen was minder warm, al heeft Lucius weinig zin om de huidige assistent-trainer van AZ een trap na te geven. "Een reden voor mijn vertrek is toen niet gegeven. Ik vond het jammer, maar nu is alles weer goed gelukkig."