Lyon mede dankzij assist Depay voorbij Strasbourg: Tete niet bij selectie

24-08-2018 22:48
35

Olympique Lyon heeft vrijdagavond de competitiewedstrijd tegen Strasbourg met 2-0 gewonnen. Memphis Depay liet zich gelden met een assist.

Depay stond bij Lyon in de basis, terwijl Kenny Tete ontbrak in de selectie. Vlak voor rust zag Tete vanaf de tribune hoe Lyon op 1-0 kwam via nieuwkomer Martin Terrier. De aanvaller krulde de bal fraai in de verre hoek. Met een minimale voorsprong ging Lyon de rust in.

In de tweede helft was Depay belangrijk bij de 2-0. De Nederlander kon op de counter diep worden gestuurd. Depay behield het overzicht en gaf de bal breed op Bertrand Traoré, oud-aanvaller van Ajax en Vitesse. Traoré bleef heel koel, omspeelde de keeper en schoot Lyon in vielige haven. Na drie duels staat Lyon op zes punten in de Ligue 1. Vorige week verloor de ploeg nog met 1-0 van Stade de Reims.