Vertrek bij Ajax: 'Heel hoog niveau, moeilijk om me daartussen te spelen'

Vertrek bij Ajax: 'Heel hoog niveau, moeilijk om me daartussen te spelen'

25-08-2018 15:49
34

Met zijn huurtransfer naar Sydney FC heeft Siem de Jong eieren voor zijn geld gekozen. De routinier (29) erkent dat hij weinig perspectief had in Amsterdam.

Een jaar geleden keerde De Jong terug bij Ajax, dat hem voor drie seizoenen vastlegde. "Het was de bedoeling om een vaste basisspeler te worden. Ik kende de technische staf grotendeels en de nieuwe hoofdtrainer Marcel Keizer gaf me ook wel kansen", vertelt De Jong vanuit Sydney aan de Volkskrant.

Na de entree van Erik ten Hag verslechterde de positie van De Jong, die naar eigen zeggen ook niet genoeg heeft gebracht. "Speel je een serie wedstrijden dan kom je beter in vorm en ook beter in je vel. In de wedstrijden die ik speelde heb ik te weinig laten zien. En dan staat er een ander."

"De individuele kwaliteit is bij Ajax misschien nu wel hoger dan in die jaren dat we vier keer op rij kampioen werden", stelt De Jong. "De laatste Europese wedstrijden werd ook weer een heel hoog ­niveau gehaald. Het zou moeilijk worden om me daartussen te spelen. ­Hoewel ik de overtuiging heb nog steeds zo goed te kunnen zijn als in mijn eerste Ajax-periode."