Arsenal ontsnapt aan hekkensluiterschap, Brands ziet zuur gelijkspel Everton

25-08-2018 18:02
13

Arsenal heeft zaterdag de eerste overwinning van het seizoen geboekt. In het eigen Emirates Stadium won de ploeg van manager Unai Emery met 3-1 van West Ham United.

Aanvankelijk zag het er helemaal niet goed uit voor Arsenal, dat in de eerste helft op achterstand kwam door een doelpunt van Marko Arnautovic. Op dat moment stonden The Gunners, die de eerste twee competitieduels verloren, virtueel op de laatste plek in de Premier League.

Het antwoord van Arsenal bleef niet uit. Nacho Monreal produceerde voor rust de gelijkmaker, waarna de ploeg van Emery in de tweede helft de drie punten veiligstelde. Issa Diop (eigen doelpunt) en Danny Welbeck maakten de doelpunten.

Bournemouth - Everton
Op bezoek bij Bournemouth deed Everton zichzelf ernstig tekort. Theo Walcott en Michael Keane zetten The Toffees in de tweede helft op een 0-2 voorsprong, maar in het laatste kwartier ging het mis. Joshua King en Oranje-international Nathan Aké trokken de stand gelijk. Richarlison en Adam Smith kregen rood.