Barcelona beklaagt zich na 'schande': Je kunt hier gewoon niet op spelen

Barcelona beklaagt zich na 'schande': "Je kunt hier gewoon niet op spelen"

26-08-2018 08:59
46

FC Barcelona won laat op de zaterdagavond met de grootste moeite van Real Valladolid. Dat had mede te maken met de staat van het veld in het Estadio Nuevo José Zorrilla, waar de plaggen verspreid op de grasmat lagen.

Gerard Piqué noemt het veld 'een schande'. "La Liga wil wedstrijden in de Verenigde Staten spelen, maar laat ze eerst eens kijken naar wat er hier in Spanje aan de hand is!", beklaagt de centrale verdediger zich in gesprek met Diario Sport. "Het risico op blessures is gigantisch groot op dit soort velden."

Ploeggenoot Sergio Busquets liet zich in soortgelijke bewoordingen uit. "Het is toch treurig dat een wedstrijd in de beste competitie ter wereld op zo'n veld gespeeld wordt? Het leek op sommige plekken net een strand!", vertelt de controleur, eveneens aan Diario Sport. "Het is ongelooflijk dat niemand van de bond hierheen is gekomen om het veld te controleren. Je kunt hier gewoon niet op spelen."

De Spaanse bond heeft inmiddels aangekondigd Real Valladolid te zullen bestraffen. FC Barcelona beraadt zich op eventuele juridische vervolgstappen.