Derde late PSV-zege binnen een week: Noem ik geen geluk, maar kwaliteit

Derde late PSV-zege binnen een week: "Noem ik geen geluk, maar kwaliteit"

26-08-2018 09:36
149

PSV ontsnapte zaterdagavond tegen PEC Zwolle en boekte, na zeges op Fortuna Sittard en BATE Borisov, de derde last minute overwinning in een week tijd. Rechtsback Denzel Dumfries weigert de drie zeges in blessuretijd af te doen als geluk.

"Sommige ploegen maken hem vlak na rust, maar wij maken hem vlak voor het einde. Dat noem ik geen geluk, maar kwaliteit", liet Dumfries na afloop van de wedstrijd in Zwolle weten aan Omroep Brabant. Volgens de geboren Rotterdammer bewijst de opmerkelijke zegereeks dat het qua fitheid wel goed zit bij de Eindhovenaren. "Het is de zoveelste wedstrijd in korte tijd en we blijven gas geven tot het einde."

De Eindhovenaren gaan woensdag alweer de volgende wedstrijd spelen: woensdag komt BATE Borisov naar het Philips Stadion, waar gestreden wordt om een Champions League-ticket. Ajax komt een dag eerder in actie en Dumfries gunt de Amsterdammers alle succes. "Voor het Nederlandse voetbal is het wel beker, ja. Maar het zou ook goed zijn voor de competitie. Misschien laten zij af en toe een puntje liggen doordat ze extra belast worden."