'Feyenoord is echt mijn club, maar ik denk dat we met 2-0 zullen winnen'

'Feyenoord is echt mijn club, maar ik denk dat we met 2-0 zullen winnen'

Gepubliceerd: zondag 26 augustus 2018 om 12:47zo 26-08-2018 om 12:47

Rodney Kongolo is blij dat hij nu wekelijks in de Eredivisie mag spelen bij sc Heerenveen. De middenvelder kwam via Feyenoord, Manchester City en Doncaster Rovers bij Heerenveen terecht.

City verhuurde hem aan Doncaster. "Een club in de Engelse League One", vertelt hij aan de NOS. "Toen ik kwam, waren ze net gepromoveerd uit League Two. Ik heb daar ongeveer dertig wedstrijden gespeeld onder Darren Ferguson, de zoon van Sir Alex. Daar speelde ik mannenvoetbal."

Kongolo voelde niet dat hij kans had om door te breken in het eerste van City. "Ik had net mijn contract verlengd voor drie jaar, maar het voelde niet alsof ik in het eerste zou doorbreken. Toen hoorde ik van de interesse van Heerenveen. Daar heb ik nu voor vier jaar getekend. Talenten kunnen hier doorbreken. Daar zijn genoeg voorbeelden van."

Zondagmiddag speelt Kongolo met Heerenveen tegen zijn oude werkgever Feyenoord. "Ik woonde vijf minuten van Varkenoord. Mijn broer (Terence, red.) speelde er. Feyenoord is echt wel mijn club. Maar nu speel ik bij Heerenveen en ik denk dat we met 2-0 zullen winnen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws