AZ en Vitesse stellen teleur in tranendal: geen doelpunten, invalbeurt Odegaard

26-08-2018 18:34
75

De competitiewedstrijd tussen AZ en Vitesse beloofde op papier veel, maar de subtoppers kwamen zondag geen moment uit de verf. In Alkmaar werd niet gescoord: 0-0.

AZ en Vitesse hopen dit seizoen de aanval te openen op de top-drie, maar maakten zondag vooral elkaar het leven zuur. De twee ploegen gaven elkaar geen duimbreed toe. In de eerste helft noteerden AZ en Vitesse in totaal drie mogelijkheden: Eduardo redde op schoten van Guus Til en Mats Seuntjens, terwijl Bryan Linssen oog-in-oog met Marco Bizot faalde.

Ook in de tweede helft wilde de op papier veelbelovende wedstrijd maar niet loskomen. Myron Boadu kreeg na rust een goede kans op de openingstreffer, maar Vitesse-doelman Eduardo hield zijn doel schoon. Aan de andere kant had Linssen de 0-1 nog op zijn schoen. Op het laatste moment greep Ron Vlaar in om de kans onschadelijk te maken.

In de slotfase veerde het publiek alleen nog even op voor Martin Odegaard, die een kwartier voor tijd mocht invallen en zijn Vitesse-debuut maakte. Door het gelijkspel lijdt AZ zijn eerste puntenverlies van het seizoen, na twee doelpuntrijke zeges op NAC Breda (5-0) en FC Emmen (1-4). PSV gaat daardoor alleen aan kop na drie speelronden. Vitesse pakt zijn vijfde punt van het seizoen en heeft er twee minder dan AZ.