Bakkali onderuitgehaald door trainer na debuut: 'Moet je toch íets kunnen tonen?'

Bakkali onderuitgehaald door trainer na debuut: 'Moet je toch íets kunnen tonen?'

26-08-2018 22:18
52

Zakaria Bakkali zal zijn debuut voor Anderlecht waarschijnlijk nooit vergeten. Niet alleen omdat hij weinig indruk kon maken, maar vooral omdat hij na afloop behoorlijk bekritiseerd werd door zijn trainer Hein Vanhaezebrouck. 

Bakkali mocht van Vanhaezebrouck in de 79e minuut het veld in in de topper tegen Club Brugge (2-1 verlies), maar overtuigen deed hij echter niet. Vanhaezebrouck was na afloop not amused. "Zakaria speelde twintig minuten. In die tijd moet je toch iéts kunnen tonen, denk ik dan. Maar hij was niet één keer gevaarlijk", zo oordeelde Vanhaezebrouck hard bij het Belgische VooFoot, opgetekend door Vlaamse media.

"Je kan nu wel tegen mij zeggen dat ik hem veertig minuten de tijd moet geven, maar dan heerst het risico dat hij in die veertig minuten ook niet één keer gevaarlijk is", zegt Vanhaezebrouck. Hij was niet onder de indruk van het spel van beide ploegen. "Ik denk niet dat Club Brugge zijn beste niveau gehaald heeft, maar dat deden wij ook niet. Er zat ook heel veel afval in het spel en wij slikken twee vermijdbare doelpunten", zei hij tegen Play Sports.

"Als je twee goals weggeeft, wordt het lastig om iets te halen. Ik denk dat een aantal jongens bij ons te weinig niveau haalden om hier iets te kunnen rapen. En dan heb ik het niet over onze jonkies. Zij speelden een goede match. De 19-jarigen hebben bewezen dat je ook in zo'n matchen op hen kan rekenen."