Koeman komt met Oranje-bevestiging: Hij is een serieuze optie als rechtsback

Koeman komt met Oranje-bevestiging: "Hij is een serieuze optie als rechtsback"

27-08-2018 06:58
69

Ronald Koeman bevestigt dat Noussair Mazraoui een 'serieuze optie' is voor de rechtsbackpositie bij het Nederlands elftal. Vorige week sprak de bondscoach met de twintigjarige Ajacied.

Mazraoui speelde voor Marokko O20 en zat in de voorselectie voor het WK, maar kan nog veranderen van voetbalnationaliteit. Koeman hoopt dat hij voor Oranje kiest. "Het was een goed gesprek. Wij hebben aangegeven wat we willen en hoe we het voor ons zien met hem. Hij is een serieuze optie als rechtsback", zegt de bondscoach bij Studio Voetbal.

"Ik heb niet gezegd dat ik hem ga selecteren, maar dat ik hem graag in de toekomst bij Oranje zie. We weten dat hij een keuze moet maken, omdat hij waarschijnlijk ook door Marokko wordt opgeroepen. Ik hoop dat hij voor Oranje kiest."

'Waarschijnlijk’ krijgt Mazraoui snel een uitnodiging, aldus Koeman. "Ik denk niet dat een speler op gesprek komt en naar ons verhaal luistert als hij de keuze voor Marokko al heeft gemaakt." Mazraoui heeft dit seizoen een basisplaats bij het Ajax van trainer Erik ten Hag.