Groot nieuws uit Enschede: algemeen directeur vertrekt per direct bij Twente

Groot nieuws uit Enschede: algemeen directeur vertrekt per direct bij Twente

27-08-2018 14:10
108

Erik Velderman vertrekt met onmiddellijke ingang als algemeen directeur bij FC Twente. Dat maakt de Enschedese club maandag bekend. Velderman heeft 'in goed overleg' met de raad van commissarissen zijn functie neergelegd.

Velderman was sinds januari 2017 algemeen directeur in de Grolsch Veste. Onder zijn leiding werd de belangrijke gemeentegarantie gerealiseerd, waardoor Twente kon blijven bestaan. Daarnaast zijn volgens de club door Velderman 'enkele zwaarwegende dossiers uit het verleden' grotendeels afgerond. Aan de andere kant was er ook veel kritiek op zijn functioneren.

"FC Twente is een club met een ongekende achterban en veel dynamiek", reageert Velderman op de clubsite. Hij vindt het tijd om het stokje over te dragen. "Ik wens de vele mensen, die deze club maken wat ze is, een heel mooi en succesvol seizoen toe. FC Twente was een mooie uitdaging."

Dennis Schipper, voorzitter van de rvc, prijst de werklust van Velderman. "Erik heeft ontzettend hard gewerkt aan het financiële en het operationele herstel van FC Twente. De wijze waarop hij enkele financiële dossiers heeft afgerond verdient veel waardering. We zijn Erik veel dank verschuldigd voor zijn werkzaamheden en wensen hem alle goeds in het vervolg van zijn carrière."

Mede-directeur Edward van der Veen leidt Twente voorlopig in zijn eentje. De komende maanden gaat de club op zoek naar een nieuwe algemeen directeur die het verdere herstel van de club ter hand neemt.