Kies jouw Sneijder-moment en win kaartjes voor zijn afscheidsduel!

Kies jouw Sneijder-moment en win kaartjes voor zijn afscheidsduel!

27-08-2018 20:30
37

Recordinternational Wesley Sneijder neemt op 6 september in een volle Johan Cruijff Arena afscheid als speler van het Nederlands elftal. Veel voetballiefhebbers, wij bij VoetbalPrimeur ook, kijken al reikhalzend uit naar die wedstrijd.

Omdat we onze recordinternational flink in het zonnetje willen zetten, geven we 3 x 2 kaarten en 3 x 2 afscheidsshirts weg (of koop nu het officiële wedstrijdshirt hier met 10 procent korting via actiecode 'VP134') voor deze bijzondere wedstrijd. Wil je hier kans op maken? Dat kan op de volgende manier:

  • Kies jouw favoriete moment uit onderstaande Sneijder-momenten.
  • Laat in een reactie weten welk moment jou het meest bij zal blijven en waarom.
  • Volgende week maandag maken we drie winnaars bekend. * 

1. Jonge Sneijder opent de score (Nederland - Schotland, 19 november 2003)
In november 2003 moet het Nederlands elftal zich in de play-offs ten koste van Schotland zien te plaatsen voor het EK van 2004. Oranje moet een 1-0 nederlaag uit de heenwedstrijd zien weg te poetsen en de dan nog maar 19-jarige Sneijder begint in de basis. Binnen het kwartier is het de jonge Ajacied die de ban breekt met een fraaie treffer. Oranje wint uiteindelijk met 6-0 (Sneijder geeft ook nog eens drie assists) en plaatst zich voor het eindtoernooi in Portugal.

2. Jarige Sneijder trakteert (Nederland - Italië, 9 juni 2008)
Het Nederlands elftal opent het EK van 2008 op 9 juni, precies op de 24ste verjaardag van Sneijder. Tegen de regerend wereldkampioen weet Oranje te verrassen door met 3-0 te winnen. De fraaie tweede treffer wordt gemaakt door de jarige Sneijder.

3. Weergaloze goal tegen Frankrijk (Nederland - Frankrijk, 13 juni 2008)
Op datzelfde EK rekent Oranje ook af met titelkandidaat Frankrijk. In Bern zegeviert het Nederlands elftal in een heerlijke wedstrijd met 4-1. Het laatste woord is aan Sneijder, die een verwoestende knal onderkant lat tegen de touwen ziet gaan.

4. Winnende treffer met het hoofd (Nederland - Brazilië, 2 juli 2010)
In de kwartfinale van het WK 2010 lijkt Oranje een kansloze wedstrijd te spelen tegen Brazilië. Na rust verandert alles. Eerst dwarrelt een voorzet van Sneijder bij de verre paal binnen, ruim twintig minuten voor tijd tekent Sneijder zelfs voor 2-1. Met het hoofd nog wel! Oranje schakelt titelfavoriet Brazilië uit en mag zich opmaken voor de halve finale tegen Uruguay.

5. Belangrijke goal tegen Uruguay (Uruguay - Nederland, 6 juli 2010)
In de halve finale tegen Uruguay maakte Diego Forlan een fantastische goal van Giovanni van Bronckhorst ongedaan. Maar na rust is daar opnieuw Wesley Sneijder, die ziet dat zijn schot van even buiten de zestien doelman Fernando Muslera te machtig is. Oranje wint uiteindelijk met 3-2 en staat voor het eerst in 32 jaar weer in een WK-finale.

6. De net geen gouden pass tegen Spanje (Nederland - Spanje, 11 juli 2010)
Arjen Robben krijgt in de WK-finale tegen Spanje dé kans om Oranje naar de wereldtitel te schieten. Het verhaal is bekend: de teen van doelman Iker Casillas voorkomt dat. De geniale pass waardoor Robben alleen op het Spaanse doel af kan, komt van de voet van Sneijder.

7. Redder tegen Mexico (Nederland - Mexico, 29 juni 2014)
In de achtste finale van het WK 2014 lijkt Oranje uitgeschakeld te worden door Mexico. Drie minuten voor tijd kopt Klaas-Jan Huntelaar echter een door Arjen Robben genomen hoekschop terug richting de zestien. Daar staat Wesley Sneijder klaar om de bal loepzuiver tegen de touwen te schieten. Uiteindelijk weet Oranje de wedstrijd zelfs nog binnen de reguliere speeltijd over de streep te trekken via een penalty van Huntelaar.

8. Sneijder recordinternational (Nederland - Luxemburg, 9 juni 2017)
Op zijn 33ste verjaardag speelt Sneijder zijn 131ste interland voor Oranje en lost daarmee Edwin van der Sar af als recordinternational. In De Kuip wint Oranje met 5-0 en ook Sneijder pikt zijn doelpunt mee: zijn 31e interlandtreffer.

*Zorg dat je VP-account aan een werkend e-mailadres gekoppeld is zodat de winnaars bericht kunnen worden