Overbodige Bazoer 'moet weg' bij Wolfsburg: 'Goed contract en een goed salaris'

Overbodige Bazoer 'moet weg' bij Wolfsburg: 'Goed contract en een goed salaris'

27-08-2018 17:48
82

Riechedly Bazoer bevindt zich in een uiterst lastige situatie bij VfL Wolfsburg. De 21-jarige middenvelder komt niet voor in de plannen van trainer Bruno Labbadia, maar vanwege een doorlopend contract en een aanzienlijk salaris is een transfer lastig. Dat vertelt BILD-reporter Kevin Schwank aan de NOS. 

"Wolfsburg heeft momenteel een veel te grote selectie, meer dan dertig man. Er moeten nog zes of zeven man weg, en Bazoer is er daar één van", aldus Schwank, die weet dat het voor de voormalig Ajacied pittig wordt om voor het sluiten van de transfermarkt een nieuwe club te vinden. "Bazoer heeft een heel goed contract en een goed salaris. Voor veel clubs zal hij dan ook te duur zijn."

Wolfsburg bevindt zich al jaren in onrustig vaarwater - en dat heeft slecht uitgepakt voor Bazoer, weet Schwank. "Het was eigenlijk de hele tijd chaos bij de club, met twee seizoenen vechten tegen degradatie en om de haverklap een trainerswissel. Dan is het moeilijk om te integreren als speler. Als het goed loopt bij een club, heb je de tijd om je te bewijzen. Maar die tijd heeft Bazoer nooit gekregen."

Afgelopen jaar kwam Bazoer tot dertien competitieduels namens Die Wölfe. Zijn contract in Duitsland loopt door tot medio 2021.