'PSV aast op 'topdeal à la Guardado' in laatste dagen van transfermarkt'

'PSV aast op 'topdeal à la Guardado' in laatste dagen van transfermarkt'

28-08-2018 07:05
162

PSV zet in de laatste dagen van de zomerse transferwindow alles op alles om de selectie te versterken met minimaal één middenvelder. Een 'Andrés Guardado-scenario' is een serieuze optie, schrijft het Algemeen Dagblad dinsdag. 

Door het wegvallen van Ryan Thomas (zwaargeblesseerd) en een mogelijk vertrek van bankzitter Bart Ramselaar moet en gaat Eredivisie-koploper PSV de markt op. Algemeen directeur Toon Gerbrands zei maandag dat zowel kopen als huren een optie is voor de regerend landskampioen. 

Het 'meest waarschijnlijke' scenario is dat PSV bij een buitenlandse topclub aanklopt voor een speler die momenteel weinig uitzicht heeft op speelminuten. Zéker wanneer deze week de groepsfase van de Champions League wordt bereikt, is er financieel in ieder geval iets mogelijk. 

In 2014 hengelde PSV op dergelijke wijze Andrés Guardado binnen. De Mexicaan werd destijds gehuurd van Valencia. Later lijfden de Brabanders hem definitief in. 

Het AD speculeert over 'gerenommeerde hulptroepen' die PSV kan inschakelen bij de zoektocht naar een transfer à la Guardado. Superzaakwaarnemer Mino Raiola is de zaakwaarnemer van trainer Mark van Bommel en natuurlijk zijn de lijntjes met Marcel Brands - technisch directeur in de Premier League - kort.