Update: 'Ruildeal in de maak: Van Weert en Deense aanvaller wisselen van club'

Update: 'Ruildeal in de maak: Van Weert en Deense aanvaller wisselen van club'

28-08-2018 09:39
19

FC Groningen is met het Deense AaB in onderhandeling over de komst van Jannik Pohl. Dat meldt Ekstra Bladet. Pohl is een 22-jarige aanvaller die afgelopen seizoen goed was voor acht competitietreffers in de Deense competitie. Deze jaargang staat de teller op één goal in zes duels. 

Maandagavond was Pohl nergens te bekennen tijdens een competitieduel van AaB. Technisch directeur Allan Gaarde erkende in gesprek met Ekstra Bladet dat de aanvaller afwezig was, omdat de club gesprekken voert over een verkoop.

De Deense krant weet dat het hoogstwaarschijnlijk FC Groningen is dat bezig is met de komst van de jeugdinternational. Pohl wordt omschreven als een 'lange, snelle' spits die 'hard werkt'. Zijn contract bij AaB loopt door tot medio 2020. Onbekend is wat Groningen moet of gaat betalen voor de Deen. 

De komst van Pohl naar het hoge Noorden heeft mogelijk gevolgen voor Tom van Weert. De spits verloor afgelopen week zijn basisplaats onder trainer Danny Buijs en liet daarop weten dat hij openstaat voor een vertrek. Groningen zou bereid zijn om mee te werken aan een transfer. Ook Jesper Drost wil graag weg. 

Update 9.39: Volgens het Algemeen Dagblad wisselen Pohl en Van Weert mogelijk van club. Van Weert ontbreekt dinsdag op het trainingsveld van De Trots van het Noorden. Groningen en AaB onderhandelen naar verluidt over een ruildeal tussen de twee spelers.