'Fortuna mikt op ervaren bankzitter van Vitesse; concurrentie uit Zwolle'

'Fortuna mikt op ervaren bankzitter van Vitesse; concurrentie uit Zwolle'

28-08-2018 13:23
54

Thomas Bruns kan Vitesse deze week inruilen voor Fortuna Sittard. De Limburgers hebben volgens L1 het oog laten vallen op de middenvelder, die in Arnhem buiten de boot is gevallen. 

Het gepromoveerde Fortuna wil zich voor het verstrijken van de transferdeadline graag versterken met minimaal één ervaren middenvelder. Bruns is een belangrijke gegadigde. De 26-jarige rechtspoot signeerde een jaar geleden een vierjarig contract in Arnhem. Tijdens zijn eerste seizoen stond hij vrijwel wekelijks in de basis. Bruns lijkt echter niet voor te komen in de plannen van de nieuwe trainer Leonid Slutsky.

Vitesse is bereid om Bruns te verhuren - en Fortuna hoopt daar gebruik van te maken. De zaakwaarnemer van de oud-speler van Heracles Almelo wil tegenover L1 niet reageren op het gerucht dat zijn cliënt in beeld is bij Fortuna. 

Ook PEC Zwolle schijnt in de markt te zijn voor Bruns, die in het Gelredome een contract heeft tot de zomer van 2021. Clubs hebben tot en met vrijdagavond om transfers rond te krijgen. Daarna sluit de markt.