'Zat even niet mee, maar laten we niet doen of Boëtius een moord heeft gepleegd'

'Zat even niet mee, maar laten we niet doen of Boëtius een moord heeft gepleegd'

28-08-2018 17:07
48

Jean-Paul Boëtius stapt over naar FSV Mainz 05. Oud-Feyenoorder Ruben Schaken snapt wel dat de buitenspeler, die bij Feyenoord geen toekomst meer had, heeft gekozen voor deze stap.

"De Bundesliga is een mooie competitie die denk ik wel bij hem past", aldus Schaken tegenover het Algemeen Dagblad. "Ik had in zijn geval hetzelfde gedaan. Er was voor hem nog maar één uitweg en dat was een nieuwe uitdaging."

Boëtius werd in de zomer al tijdelijk uit de selectie gezet nadat hij weigerde deel te nemen aan een extra training en verbruidde het definitief toen hij na de competitienederlaag tegen De Graafschap zijn tweede gele kaart pakte door de scheidsrechter op een cynisch applaus te trakteren. "Het zat even niet mee", zegt Schaken daarover. "Maar laten we niet doen of hij een moord heeft gepleegd."

Volgens Schaken heeft Boëtius 'talent en ervaring' genoeg. "En het is een voordeel dat hij bij Basel heeft gespeeld. Hij weet hoe het werkt in het buitenland. Daar is het ieder voor zich. Ik hoop dat hij mentaal sterk genoeg is. Hij heeft toch weer een tikkie gehad nu hij via de achterdeur is vertrokken."