Ajax-fans 'als ratten in de val' in Kiev: 'Weinig van gezien'

Ajax-fans 'als ratten in de val' in Kiev: 'Weinig van gezien'

28-08-2018 21:43
89

Supporters van Ajax zijn vlak voor het uitduel met Dinamo Kiev aangevallen door supporters van de Oekraïnse club. Fans van de Amsterdammers worden de hele dag al geteisterd door de fanatieke aanhang van de club.

Diverse fanaccounts van Ajax laten weten dat er meerdere supporters gewond zijn geraakt in Kiev. Er zou zelfs een supporter in het ziekenhuis liggen die een paar dagen moet blijven. Voor hem is er geld ingezameld. Voor de wedstrijd probeerden fans van Kiev toegang te krijgen tot het uitvak van Ajax. Zij slaagden hier niet in.

Ajax adviseerde fans om zich uiterlijk om 20.00 uur te melden op Palas Ukraina, waarna zij naar het stadion gebracht zouden worden door de politie. 'Weinig van gezien, we zaten als ratten in de val en de politie was nergens te bekennen', schrijft AFCA Awaydays. 'Niet zo netjes dit. We snappen dat de lokale autoriteiten verantwoordelijk zijn maar dit was echt een onprettige situatie.'

Van der Sar liet in het uitvak van Ajax al weten dat hij de situatie betreurt. "Ik ben inderdaad eindverantwoordelijk, maar ik kan niet alles weten van én voetbal én commercie én veiligheid etc. Het is erg vervelend wat er allemaal gebeurd is", zo werd de algemeen directeur van Ajax geciteerd door een supporter.