Ontstemde politie wil staking doorzetten: Eredivisie-duel staat op losse schroeven

Ontstemde politie wil staking doorzetten: Eredivisie-duel staat op losse schroeven

29-08-2018 09:37
68

Het is nog maar de vraag of de Eredivisie-clash tussen Fortuna Sittard en FC Utrecht van komend weekend daadwerkelijk gespeeld wordt. Een politiestaking gooit mogelijk roet in het eten. Het regionale L1 meldt dat de wedstrijd op losse schroeven staat. 

De politievakbond ACP wil een betere CAO en gaat geplande acties doorzetten. Gevolg: zaterdagavond lijkt er rondom het duel tussen Fortuna en Utrecht géén politie beschikbaar. "De burgemeester moet bepalen of hij het risico aandurft", aldus Gerrit van de Kamp, voorzitter van de vakbond, bij de L1 Ochtendshow

Wedden

Meer odds

Wat óók meespeelt voor de vakbond zijn de ongeregeldheden die plaatsvonden rondom de clash met PSV van twee weken terug. Toen werden agenten belaagd met bouwmaterialen. "Die lagen er gewoon. En als oplossing wordt dan geopperd om dubbel zoveel politiemensen in te zetten. Dat zoeken wij niet."

Sjraar Cox is burgemeester van Sittard-Geleen. Woensdag gaat hij in gesprek met een zogenaamd operationeel team. "Ik moet afwegen wat dit betekent voor de veiligheid van bezoekers en onze eigen mensen."

De burgemeester voegde daar aan toe dat er woensdag sowieso duidelijkheid moet komen over het duel. De onmoeting tussen Fortuna en Utrecht staat gepland om 20.45 uur.