PSV heeft beet: boezemvriend Lozano tekent vijfjarig contract in Eindhoven

PSV heeft beet: boezemvriend Lozano tekent vijfjarig contract in Eindhoven

30-08-2018 01:40
179

PSV versterkt zich per direct met Erick Gutiérrez. Dat bevestigt de Eindhovense club woensdagnacht. De Mexicaanse international gaat tot medio 2023 tekenen.

Enkele uren na de Champions League-kwalificatie ten koste van BATE Borisov kwam het Twitter-account van PSV plotseling met een aantal hints over een aanstaande transfer. Op foto's was te zien dat Lozano na middernacht naar Mexico belde. Het bleek te gaan om Gutiérrez, zijn boezemvriend én speler van Pachuca CF.

PSV en Pachuca kwamen ná de overwinning op BATE Borisov tot een akkoord. Gutiérrez gaat zijn handtekening zetten onder een vijfjarig contract. Hij moet nog wel medisch gekeurd worden, maar dat lijkt een formaliteit. Pachuca speelt woensdagnacht (Nederlandse tijd) tegen Santos Laguna, maar Gutiérrez zit niet bij de wedstrijdselectie. Hij wordt op korte termijn in Eindhoven verwacht.

Lange tijd leek Gutiérrez onhaalbaar voor PSV, dat niet kon of wilde voldoen aan de vraagprijs van naar verluidt vijftien miljoen euro. De hoop op zijn komst werd door de Eindhovense club echter nooit helemaal opgegeven. De 23-jarige Gutiérrez was de afgelopen seizoenen al aanvoerder van Pachuca. Zijn teller staat op negen interlands voor Mexico.