'Mathijsen begint te zweten: Sporting Portugal richt vizier op Sol'

'Mathijsen begint te zweten: Sporting Portugal richt vizier op Sol'

30-08-2018 09:46
90

De kans bestaat dat Willem ll bezoek krijgt van Sporting Portugal. De Portugese topclub heeft Fran Sol namelijk in het vizier.

Dat meldt de Portugese krant A Bola. Sporting wil zich voor het einde van de transferdeadline versterken met een spits en Sol (26) is dus een van de opties. Sporting richtte eerst het vizier op Luis Muriel van Sevilla en Nicola Sansone van Villarreal, maar die blijken vooralsnog te duur. Sol is een goedkoper alternatief.

Wedden

Meer odds

De marktwaarde van Sol wordt geschat op 2,5 miljoen euro, maar Sporting probeert wat van de prijs af te snoepen omdat hij in Tilburg nog maar een eenjarig contract heeft. De transfermarkt is nog een kleine twee dagen open, waardoor Sporting haast moet maken.

Voor Willem ll is het te hopen dat Sol binnenboord blijft. Technisch directeur Joris Mathijsen sprak deze week tegenover het Brabants Dagblad al uit dat hij verwacht dat zijn paradepaardje in Tilburg blijft. Sol zelf gaf aan het naar zijn zin te hebben in Nederland, net als zijn vrouw.

Het is niet de eerste keer dat Sporting het vizier op Nederland gericht heeft. De club wilde eerst Tom van Weert ophalen bij FC Groningen. De spits was al op weg naar Portugal, maar op het laatste moment ging de deal niet door.

Lees ook: Willem ll-directeur Mathijsen: "Ik zie het niet meer gebeuren"