'Promes liet deal zelf afketsen: international wilde salaris netto, niet bruto'

'Promes liet deal zelf afketsen: international wilde salaris netto, niet bruto'

30-08-2018 14:05
73

De transfer naar Sevilla is niet afgeketst dankzij Spartak Moskou, maar door Quincy Promes zelf. Althans, dat beweert het Russische Sport Express.

Spartak bereikte een akkoord met Sevilla over een transfer van 21 miljoen euro. Promes stond op het vliegveld, toen hij te horen kreeg dat de deal niet doorging omdat zijn werkgever ineens met extra eisen kwam. Volgens Sport Express zit dat verhaal anders in elkaar.

Promes wilde het salaris van drie miljoen euro netto uitbetaald krijgen in plaats van bruto, zo klinkt het. Anders zou hij er teveel op achteruit gaan. In Rusland strijkt hij momenteel 3,5 miljoen euro op. Naar verluidt ging de Oranje-international ervan uit dat het salaris netto was. Plots kwam hij erachter dat de situatie anders was dan hij dacht. Hij zette de transfer vervolgens on hold.

Promes zou donderdagochtend 01.00 uur op het vliegtuig naar Spanje stappen, waar hij om 07.00 uur aan zou komen. Het is mogelijk dat de transfer alsnog doorgaat, maar dan zal het 'misverstand' moeten worden opgelost en er andere afspraken op papier moeten worden gezet.