Bij AZ heerst 'topsportklimaat': 'Een prima uitslag, maar wij waren niet tevreden'

Bij AZ heerst 'topsportklimaat': 'Een prima uitslag, maar wij waren niet tevreden'

30-08-2018 16:45
28

AZ Alkmaar is de trotste nummer twee van de Nederlandse Eredivisie. Alleen PSV deed het in de eerste drie wedstrijden van de competitie beter. De in januari van FC Groningen overgekomen Oussama Idrissi vindt echter dat de ploeg nog beter moet.

De in januari van FC Groningen overgekomen buitenspeler vindt dat bij AZ een echt 'topsportklimaat' heerst. "Kijk om je heen. Alle voorwaarden zijn hier toch aanwezig om top te presteren? Serieus, als het je bij deze club niet lukt plezier te hebben in voetballen, dan lukt dat je nergens", vertelt hij in gesprek met Voetbal International.

Volgens Idrissi doet AZ er alles aan om 'structureel kritisch' te zijn. Hij geeft de competitiewedstrijd tegen FC Emmen, die AZ met 1-4 won, als voorbeeld. "Een score waarover ze bij de meeste clubs heel tevreden zouden zijn. Wij waren dat niet. Simpelweg omdat ons voetbal niet goed was. Natuurlijk is het fijn dat je wint. Alleen stellen we ons dan wél meteen de vraag: Zou dit voetbal goed genoeg zijn geweest om Ajax of PSV te verslaan? Heel eerlijk: nee."

Idrissi vindt dat AZ nog te weinig goed voetbalt. "Hoe leuk het ook is dat ik in Emmen twee keer scoorde, echte spelvreugde voel ik op dat moment minder. We waren te weinig de baas."