Europa League: trieste avond voor Hateboer, De Roon en Van Wolfswinkel

Europa League: trieste avond voor Hateboer, De Roon en Van Wolfswinkel

30-08-2018 21:37
40

Hans Hateboer en Marten de Roon zijn klaar in Europa. De twee Nederlanders van Atalanta Bergamo werden na penalty's uitgeschakeld door FC Kopenhagen. Ook Ricky van Wolfswinkel ligt er met FC Basel uit. In Luxemburg schreef F91 Dudelange geschiedenis.

Atalanta Bergamo en FC Kopenhagen wisten donderdagavond ook in de return niet te scoren, waardoor penalty's uitkomst moesten brengen. Vanaf de stip waren de Denen, met oud-Ajacieden Nicolai Boilesen en Viktor Fischer in de ploeg, de betere. Uitgerekend de Deen Andreas Cornelius miste de beslissende penalty namens Atalanta.

Van Wolfswinkel beleefde ook een slechte avond. FC Basel ging met 1-0 onderuit bij Apollon Limassol en dat betekende na de 3-2 zege van vorige week de nekslag. De Cyprioten gaan door op basis van uitdoelpunten. Van Wolfswinkel deed negentig minuten mee, maar het lukte Basel niet meer om voor de gelijkmaker te zorgen.

RB Leipzig ging op z'n Duits door in Europa. De Duitse ploeg had de grootst mogelijke moeite met Zorya Luhansk. Dankzij een penalty in de laatste minuut van Emil Forsberg werd het 3-2 en dat was nét voldoende na de 1-1 in Oekraïne van vorige week.

Dudelange zorgde voor een Europese primeur. Voor het eerst doet een Luxemburgse club dit seizoen mee aan het hoofdtoernooi van de Europa League. CFR Cluj werd in Roemenië met 2-3 verslagen. Dat was ruim voldoende na de 3-0 in Luxemburg.