'Go Ahead Eagles en FC Twente juichen hard door miljoenentransfer Promes'

'Go Ahead Eagles en FC Twente juichen hard door miljoenentransfer Promes'

31-08-2018 07:36
28

Bij FC Twente en Go Ahead Eagles gaat de vlag uit als de miljoenentransfer van Quincy Promes naar Sevilla is afgerond. Promes heeft een verleden bij beide clubs, die kunnen rekenen op een bedrag van de twintig miljoen die Sevilla ongeveer voor hem betaalt.

Dat melden RTV Oost en TC/Tubantia. Het is niet precies duidelijk hoeveel de clubs krijgen. RTV Oost meldt dat Go Ahead een half procent tegemoet kan zien. Bij een transfer van twintig miljoen zou dat ongeveer een ton zijn. Twente ontvangt iets meer, namelijk vijf ton. 

Promes speelde bij Twente voor hij de transfer maakte naar Go Ahead. In de Jupiler League speelde de Oranje-international één seizoen. Na een jaar besloot Twente hem terug te halen. De Tukkers konden, net als Go Ahead, maar één jaar van hem genieten, want in de zomer van 2014 stond Spartak Moskou voor hem op de stoep.

In Rusland werd hij de grote ster. Na vier seizoenen vertrekt hij naar de Primera Division. De deal leek af te ketsen vanwege een geldprobleem, maar wordt naar alle waarschijnlijkheid toch afgerond.