Update: Willem II presenteert Anita: Zowel binnen als buiten de lijnen

Update: Willem II presenteert Anita: "Zowel binnen als buiten de lijnen"

Gepubliceerd: vrijdag 31 augustus 2018 om 14:41vr 31-08-2018 om 14:41

Zijn komst werd donderdag al aangekondigd en nu is het officieel: Vurnon Anita gaat aan de slag bij Willem II. De 29-jarige middenvelder komt over van Leeds United. Daar kwam Anita niet voor in de plannen van manager Marcelo Bielsa. 

In 2017 maakte Anita de overstap van Newcastle United naar Leeds. De samenwerking tussen club en speler werd geen succes. Tussen 2012 en 2017 was de voormalig Ajacied jarenlang een vaste waarde in de Premier League.

Nu volgt dus een terugkeer naar de Eredivisie. Bij Willem II treft Anita onder meer Aras Özbiliz, met wie hij bij Ajax nog samenspeelde. Ook assistent-trainer Gery Vink is een oude bekende van de verdediger annex middenvelder. 

Anita, die voor één jaar wordt gehuurd, is voor Willem II de twaalfde versterking voor dit seizoen. Eerder contracteerden de Tricolores onder meer Donis Avdijaj en Atakan Akkaynak. 

Update 14.41: Willem II heeft de komst van Anita bevestigd via de officiële kanalen. De drievoudig international van Oranje wordt voor één seizoen gehuurd. "Vurnon heeft vele wedstrijden op de hoogste niveaus in de benen. Met zijn ervaring en spel kan hij zowel binnen als buiten de lijnen van waarde zijn voor ons", aldus technisch directeur Joris Mathijsen op de website van de club.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Eindigt Willem II dit jaar in het linkerrijtje?

(1636 stemmen)

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws