Manchester City strikt Amsterdams toptalent: Het plan heeft hem overtuigd

Manchester City strikt Amsterdams toptalent: "Het plan heeft hem overtuigd"

Gepubliceerd: vrijdag 31 augustus 2018 om 15:30vr 31-08-2018 om 15:30

Jayden Braaf mag zich officieel speler van Manchester City noemen. Het toptalent heeft vrijdag, op zijn zestiende verjaardag, een driejarig contract ondertekend in Engeland.

Dat bevestigen vader Jeriano Braaf en oom Stefano van Delden, in het dagelijks leven zaakwaarnemer, aan VoetbalPrimeur. Braaf speelde vorig seizoen in de jeugdopleiding van PSV. Na de winterstop kwam er een einde aan die samenwerking, omdat de talentvolle spits bij meerdere topclubs kon tekenen. Na meerdere stages viel de keuze op Manchester City.

"Jayden voelde zich meteen gevleid toen Manchester City zich meldde. Sebastian Arnesen, scout van City, volgde hem al bij PSV O14", vertelt vader Jeriano Braaf aan deze website. Braaf sluit aan bij City O18 en mikt op een snelle 'promotie' naar de O23-ploeg. "Het geschetste plan heeft Jayden overtuigd. Hij gaat hard zijn best doen om zo ver mogelijk te komen."

PSV blijft niet helemaal met lege handen achter: de Eindhovense club krijgt een opleidingsvergoeding. Vrijdag zette Braaf zijn handtekening onder zijn eerste profcontract, dat loopt tot medio 2021. Hij stond ook in de belangstelling van onder meer Chelsea, Manchester United en Bayern München.

Braaf speelde de laatste jaren voor Oranje O13, O14, O15 en O16 en werd deze week geselecteerd voor Oranje O17, dat meedoet aan een vierlandentoernooi in Duitsland. Eerder droeg de geboren Amsterdammer drie jaar het shirt van Ajax en kwam hij uit voor de Amsterdamse amateurclub AFC.

(Ruben Winkels / VoetbalPrimeur.nl)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws