De Jong debuteert in Oranje: Die had de selectie al eerder gezien dan ik

De Jong debuteert in Oranje: "Die had de selectie al eerder gezien dan ik"

31-08-2018 17:19
46

Frenkie de Jong is blij met zijn oproep voor het Nederlands elftal. Vrijdag kreeg de 21-jarige Ajacied voor het eerst een uitnodiging uit Zeist. Een grote verrassing was dat niét.

"Ik zag het niet helemaal aankomen. Maar ik zat natuurlijk al bij de voorselectie, dus dan hou je er wel rekening mee", reageert De Jong bij FOX Sports. "En ik had al wat berichten gehoord dat ik er waarschijnlijk bij zou zitten. Als het dan definitief is, dan word je daar vrolijk van."

"De bondscoach had natuurlijk al laten doorschemeren dat ik er al eerder bij had gezeten als ik niet geblesseerd was geweest. En ik hoorde links en rechts van wat mensen dat ik er waarschijnlijk bij zou zitten. De verrassing was dus iets minder groot, maar het is nog steeds hartstikke mooi."

De Jong kreeg het goede nieuws van een bekende. "Die had de selectie al eerder gezien dan ik. Het is niet zo dat ik de hele dag op mijn telefoon zat te kijken, maar na dat bericht ging ik zelf kijken en toen zag ik dat ik erbij zat. Nee, ik heb de bondscoach nog niet persoonlijk gesproken."