Update: Porto en Wolfsburg bevestigen huurdeal Bazoer met optie tot koop

Update: Porto en Wolfsburg bevestigen huurdeal Bazoer met optie tot koop

31-08-2018 19:09
36

De transfer van Riechedly Bazoer naar FC Porto is rond. Dat meldt De Telegraaf. De 21-jarige middenvelder verlaat VfL Wolfsburg op huurbasis.

Porto heeft volgens De Telegraaf de optie om Bazoer na dit seizoen definitief over te nemen van Wolfsburg. Dat zou de Portugese topclub negen tot tien miljoen euro kosten. In dienst van Porto hoopt Bazoer een doorstart te maken, want in Duitsland kwam hij zelden aan spelen toe.

Bazoer maakte in januari 2017 voor twaalf miljoen euro de overstap van Ajax naar Wolfsburg, waar zijn contract doorloopt tot medio 2021. Naar verluidt moet de middenvelder salaris inleveren voor zijn transfer naar Porto. Ook de Schotse kampioen Celtic was in de race.

FC Porto en VfL Wolfsburg hebben de Bazoer-deal nog niet officieel bevestigd.

Update 19.09: Het is officieel: Riechedly Bazoer maakt de overstap van VfL Wolfsburg naar FC Porto. Dat hebben beide clubs vijf uur voor het verstrijken van de transferdeadline bevestigd. Bazoer wordt in eerste instantie gehuurd. Bevalt de samenwerking, dan kan Porto hem voor naar verluidt negen tot tien miljoen euro overnemen.