Update: Sparta krijgt groen licht van Chelsea en huurt voormalige Vitesse-back

Update: Sparta krijgt groen licht van Chelsea en huurt voormalige Vitesse-back

01-09-2018 00:21
26

Sparta hoopt in de absolute slotfase van de transferperiode nog een nieuwe speler aan de haak te slaan. Chelsea-back Fankaty Dabo, bekend van zijn periode bij Vitesse, komt 'zeer waarschijnlijk' op huurbasis naar Het Kasteel.

Dat meldt RTV Rijnmond. Henk van Stee, technisch manager van Sparta, werkt op dit moment aan de komst van Dabo. "Het hangt ervan af of Chelsea hem vrij gaat geven, maar het ziet er goed uit. We wachten nog op het definitieve akkoord. Dat kan ieder moment komen."

Sparta-trainer Henk Fraser kent Dabo goed. De twee werkten vorig jaar samen bij Vitesse. In Arnhem kwam Dabo tot 27 competitiewedstrijden, waarvan 24 als basisspeler. Sparta versterkte zich deze zomer al met Lars Veldwijk, Suently Alberto, Edouard Duplan, Tim Coremans, Mohamed Rayhi, Adil Auassar, Giliano Wijnaldum, Gregor Breinburg (allemaal transfervrij) en Dries Wuytens.

Update 00.21: Chelsea heeft groen licht gegeven: Fankaty Dabo (22) speelt de rest van het seizoen op huurbasis bij Sparta. "We hebben alles in het werk gesteld om de selectie te versterken en we zijn blij dat het alsnog gelukt is om de gewenste rechtsback naar Het Kasteel te halen", reageert technisch manager Henk van Stee op de clubsite. Dabo sluit na het weekend aan.