Definitief: Ziyech blijft bij Ajax, Eredivisie behoudt pareltjes

Definitief: Ziyech blijft bij Ajax, Eredivisie behoudt pareltjes

01-09-2018 00:00
87

De zomerse transferperiode is voorbij, de transfermarkt is gesloten. Dat betekent dat een aantal topspelers in ieder geval nog tot de winterstop in de Eredivisie blijven. Hakim Ziyech en Hirving Lozano zijn misschien wel de opvallendste blijvers.

Van Ziyech was drie maanden geleden toch één ding klip en klaar: hij had zijn laatste wedstrijd voor Ajax wel gespeeld. Hoe anders is het gelopen. AS Roma kwam niet terug na één afgewezen bod en Olympique Lyon, een andere veel aan Ziyech gelinkte club, zag dat Nabil Fekir verrassend bleef. En dus gaat Ziyech met Ajax de Champions League in.

Van Lozano is evenmin bijna sprake geweest van een vertrek. De Mexicaan speelde een ijzersterk WK, maar de hoge biedingen bleven uit. En dus gaat Chucky met zijn boezemvriend Erick Gutierrez een nieuw jaar Eredivisie in.

Maar niet alleen Ziyech en Lozano blijven in de Eredivisie. Eerder al werd duidelijk dat PSV erin ging slagen om Jeroen Zoet, Luuk de Jong en Steven Bergwijn te behouden. Ajax heeft de Spaanse jacht op Frenkie de Jong en de klopjacht op Matthijs de Ligt weerstaan. Daarnaast zijn ook spelers als Fran Sol, Tonny Vilhena, Steven Berghuis en Nicolai Jörgensen in de Eredivisie gebleven. Een nieuwe exodus is uitgebleven. 

De komende maanden is er relatieve rust. Op 1 januari begint voor sommige van deze spelers het circus echter weer van voren af aan.