Brama schrok van 'halve A1' bij Twente: Het niveau was niet bijster hoog

Brama schrok van 'halve A1' bij Twente: "Het niveau was niet bijster hoog"

02-09-2018 10:41
90

Wout Brama schrok van de situatie die hij aantrof bij FC Twente. Deze zomer keerde de 32-jarige middenvelder terug in Enschede, waar de selectie na de degradatie totaal uit elkaar was gevallen.

"We hebben ondertussen twaalf versterkingen, maar toen ik op de training kwam waren er nog maar drie: Ulrich Bapoh, Tim Hölscher en ikzelf. Toen schrok ik wel", erkent Brama bij De Tafel van Kees. "Het niveau was niet bijster hoog. Op het trainingskamp in de tweede of derde week hadden we eigenlijk een halve A1."

Brama ging ervan dat Twente sneller een goed team op de been kon krijgen. "Ik dacht wel dat we sneller zouden kunnen schakelen als club, dat was mij ook toegezegd. De omstandigheden waren alleen zo dat het niet kon, dus we moesten geduld hebben. Ik heb toen ook aangegeven: liever langer wachten en een goede speler halen dan eerder schakelen en daar spijt van krijgen."

Brama keerde deze zomer terug bij FC Twente, dat hem overnam van Central Coast Mariners uit Australië. De routinier ondertekende een tweejarig contract. In de eerste drie Keuken Kampioen Divisie-wedstrijden van het seizoen verzamelde Twente zeven punten.