Ten Hag looft De Jong bij Studio Voetbal: Kunt hem nauwelijks onder druk zetten

Ten Hag looft De Jong bij Studio Voetbal: "Kunt hem nauwelijks onder druk zetten"

Gepubliceerd: zondag 2 september 2018 om 22:38zo 02-09-2018 om 22:38

Bij Studio Voetbal zijn Erik ten Hag en Pierre van Hooijdonk lyrisch over Frenkie de Jong. Ten Hag zegt dat de geboren middenvelder nauwelijks onder druk te zetten is. Dat merkt Van Hooijdonk ook.

"De manier waarop Ajax achterin probeerde op te bouwen en zijn rol daarin", zegt Van Hooijdonk. "Je hebt de twee centrale verdedigers De Ligt en Blind, dan is er een middenvelder die uitzakt naar de linker- of rechterkant. De backs zie je niet eens. Die staan zo hoog en bemoeien zich helemaal niet met de opbouw. De Jong zakt dan in. Hij is een speler die fantastisch de onzichtbare bal tussen twee spelers door kan geven."

De mannen krijgen vervolgens een beeld te zien waarin De Jong onder druk wordt gezet door een speler van Vitesse. De Ajacied speelde zich er echter makkelijk uit. Het gebeurt vaker dat De Jong risico in zijn spel legt. Dat gaat vaak goed, maar soms ook fout. "Hij heeft altijd rust en heeft altijd de oplossing", zegt Ten Hag. "Hij scant zo goed en weet altijd de oplossing naar voren te vinden. Je kunt hem nauwelijks onder druk zetten. Dat is een gave."

Het valt Kees Jansma op dat de Ajax-spelers veel plezier hebben. De tv-presentator zag veel lachende gezichten in Arnhem. Ten Hag: "Dat is het ook. Ze hebben er vertrouwen in en geloven in de speelwijze en in elkaar. Ze hebben ook plezier met elkaar. Dan gaat het allemaal een stuk makkelijker."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws