Fraser en Van Stee woedend op KNVB: Pure competitievervalsing

Fraser en Van Stee woedend op KNVB: "Pure competitievervalsing"

03-09-2018 12:40
49

Henk Fraser en Henk van Stee, trainer en technisch manager van Sparta, zijn woest op de KNVB. Het duo vindt het onbegrijpelijk dat de Rotterdamse clubs komend weekend zónder Deroy Duarte en Abdou Harroui moet aantreden tegen FC Eindhoven. 

De twee talenten zijn opgeroepen voor Oranje O20, dat tijdens de interlandperiode twee keer in actie komt. De ploeg van bondscoach Bert Konterman speelt oefenwedstrijden tegen Portugal en Engeland. 

"Pure competitievervalsing", zegt Van Stee in gesprek met RTV Rijnmond over het feit dat Sparta twee spelers mist tegen Eindhoven. De Kasteelclub is verplicht om Duarte en Harroui af te staan. Ook Suently Alberto en Bradley Martis ontbreken overigens tijdens het vierde competitieduel van het seizoen. Zij zijn opgeroepen voor de nationale ploeg van Curaçao. 

Van Stee zocht contact met Konterman, weet RTV Rijnmond, maar de bondscoach liet weten dat Sparta blijkbaar zélf heeft ingestemd met het feit er tijdens een interlandperiode gespeeld ging worden in de Keuken Kampioen Divisie.