Ronaldo betaalt 30 miljoen en wordt eigenaar van Spaanse club: Grote dag

Ronaldo betaalt 30 miljoen en wordt eigenaar van Spaanse club: "Grote dag"

03-09-2018 12:51
43

Bijzonder nieuws uit Spanje: voormalig superspits Ronaldo Luis Nazário de Lima is de nieuwe eigenaar én voorzitter van Real Valladolid. Met een consortium heeft de Braziliaan circa dertig miljoen euro op tafel gelegd voor de profclub, weten Spaanse media. 

Het gerucht dat Ronaldo van plan was om Valladolid te kopen, ging al enkele weken. Maandagmiddag is door de promovendus bevestigd dat de voormalig aanvaller van onder meer PSV, FC Barcelona, Real Madrid en Brazilië vanaf heden aan het roer staat. 

Tijdens een persconferentie vertelde de inmiddels 41-jarige Ronaldo over zijn plannen met Valladolid. "Dit is een belangrijke, grote dag voor mij. Met het nieuwe management van de club willen de nieuwe, revolutionaire dingen bereiken. Ik wil dat iedereen een bijdrage gaat leveren, ook de fans. Ideeën, kritiek, laat het horen. Iedereen kan een rol gaan spelen."

Valladolid staat op dit moment op de zestiende plek in de Primera Division. Een bekende speler van de club is spits Enes Ünal, die dit seizoen wordt gehuurd van Villarreal.