Marcellis stopt per direct na overleg met doktoren: Ze waren heel duidelijk

Marcellis stopt per direct na overleg met doktoren: "Ze waren heel duidelijk"

Gepubliceerd: maandag 3 september 2018 om 13:47ma 03-09-2018 om 13:47

In gesprek met Voetbal International heeft Dirk Marcellis zijn afscheid als profvoetballer bevestigd. De verdediger van PEC Zwolle hangt zijn voetbalschoenen op dertigjarige leeftijd aan de wilgen. Verder spelen is vanwege een opspelende knieblessure 'onverantwoord'. 

"Ik ben vier jaar geleden geopereerd aan mijn knie en nu begon het weer op te spelen. Na overleg met doktoren en specialisten heb ik besloten te stoppen. Ik had te veel pijn de laatste weken en de specialisten waren heel duidelijk. Als ik nu niet zou stoppen, zou ik op zeer korte termijn een nieuwe knie nodig hebben", aldus de oud-speler van PSV, AZ en NAC Breda tegen VI

Maandag heeft hij zijn definitieve voetbalpensioen kenbaar gemaakt bij PEC. "Ik heb de trainer en de technisch directeur - John van 't Schip en Gerard Nijkamp - ingelicht. De medische staf wist het natuurlijk al en ik heb het vanochtend zelf aan de groep verteld. Dat was een hartstikke moeilijk moment voor mij, natuurlijk. Het besef dat ik nooit meer profvoetbal zal spelen, nooit meer met de jongens zal trainen. Dat is hard."

Zijn drie interlands namens Oranje en bekerwinst met PSV waren 'hoogtepunten'. "Maar ik kan nu nog niet terugkijken en genieten, dat is misschien later wel zo. Dat ik dan toch kan genieten van de mooie carrière die ik heb gehad."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws